Onafhankelijk cliëntondersteuner Wlz

Vergoeding en regio

Ik beschik over een breed netwerk van aanbieders zowel voor Zorg in Natura als via PGB, met uiteenlopende specialismen onder andere: dementie, epilepsie, niet aangeboren hersenletsel (NAH), Parkinson, verstandelijk gehandicapten, GGZ. Maar ook van mentoren, zelfstandig verpleegkundigen, casemanagers etc.. Aan de inzet voor cliënten die al een Wlz-indicatie hebben, en wonen of zoeken in de Zorgkantoor regio’s Gooi en Utrecht, zijn geen kosten verbonden aan de ondersteuning door MCM.

Voor de regio Gooi heeft MCM een overeenkomst met de Maatschap van Co Weet Raad. En voor de regio’s Utrecht/ Gelderland/Waardenland en Flevoland heeft MCM een overeenkomst met Thuis in Cliëntondersteuning BV. Voor cliënten bij Thuis in Cliëntondersteuning zijn, bij onverhoopt langdurige afwezigheid, afspraken over waarneming door Suvaal Zorg Zaken.

  • Het formuleren van de zorgvraag
  • Het vinden van passende zorg en ondersteuning
  • Het voorbereiden op gesprekken met instanties
  • Het aanvragen van (her)indicatie voor de Wlz
  • Het aanvragen van een Persoonsgebonden Budget (PGB)
  • Analyseren van de status van budget als er extra zorg nodig is
  • Uitleg over eigen bijdragen aan het CAK
  • Bemiddeling of ondersteuning bij klachten

Namens mijn moeder en mijzelf, wil ik je ontzettend bedanken voor de hulp en steun die wij van jou hebben ontvangen. Dit heeft ons allemaal erg geholpen in de moeilijke tijd met een progressieve ziekte die zo snel ging.

Jonge zoon

Wat fijn dat je ons zo snel kon helpen met het inzetten van zorg uit verschillende wetten toen mijn ernstig zieke ouders vanuit Frankrijk moesten verhuizen naar Nederland. Eerst thuis met een kleine team professionals uit PGB en daarna naar een appartement in een particulier verzorgingshuis.

Isabelle

Hartelijk dank voor de fantastische hulp, ondersteuning en samenwerking. Jij kwam er achter dat de zorgaanbieder niet gekwalificeerd was en onder toezicht stond. Zo hielp je ons uit een gevaarlijke situatie.

Het gezin

Ik wil je heel heel hartelijk bedanken voor je steun en hulp voor mij en mijn ouders. Mede door jouw inzet is het mogelijk geworden dat onze ouders samen naar verpleeghuis vlakbij hun kinderen aan de andere kant van het land konden verhuizen.

Sita

MCM is aangesloten bij: